Tretman lipolizom

Lipoliza

Lipoliza je nehiruška injekciona metoda za uklanjanje masnih naslaga sa regija stomaka (prednji i bočni deo), butina (unutrašnja i spoljašnja strana), regije ispod kolena, nadlaktice i podbratka. Aktivne supstance koje se koriste hemijski razgrađuju masne ćelije, gde se tankim iglicama ubrizgavaju u potkožno masno tkivo.

Enzimi koji se primenjuju u ovoj proceduri su fosfoatidilholin i deoksiholat i oni dovode do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj regiji čiji sadržaj se izliva u okolno tkivo, preko krvotoka se doprema do jetre i završni proces je izbacivanje iz našeg tela prirodnim putem.

Sama procedura je bezbolna u trajanju oko 30 minuta, ali nakon nekog vremena može doći do upalnog procesa usled čega se od samog injektovanja mogu javiti svrab, crvenilo, modrice ili otok, čak i ćvorići koji vremenom nestaju. Ovi neželjeni efekti mogu trajati i do 15 dana u zavisnosti od osetljivosti kože pacijenta.

U zavisnosti od količine masnog tkiva kod pacijenta, tretman se može ponavljati 2-4 puta u razmaku od 3-8 nedelja, a smanjenje obima po tretmanu može biti do 5cm. Razgradnja masti ovim tretmanom ne dovodi do neželjenog naboranja kože i trebalo bi pacijentu prepisati određen režim ishrane.

Svim pacijentima se odmah izlazi u susret i svi tretmani se zakazuju odmah, bez čekanja i redova.

Ova metoda nije adekvatna za mršavljenje, već za uporne masne naslage koje ne mogu nestati i pored zdrave ishrane ili redovnih treninga. Tretman se ne sme primenjivati kod trudnica, dojilja, pacijenata koji imaju dijabetes, neku od infekfektivnih ili autoimunih bolesti.

Poroceduru izvodi edukovani lekar koji će odrediti na osnovu Vaše anamneze da li ste pogodni kanditat za ovaj tretman uklanjanja masti.

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju Vam stoje naši stručni lekari.

Zakažite termin!

Zakazivanje pregleda kod naših doktora