Otorinolaringološki pregled

Otorinolaringologija

  • PAKET AKCIJA: Pregled otorinolaringologa + audiometrija + zaključak + terapija kod dece i odraslih 4.990 din

Preglede obavlja prof dr Boža Ristić.

Otorinolaringologija – ORL je grana medicine koja se bavi bolestima uha, nosa i grla. Zadaci otorinolaringologije su dosta široki i obuhvataju prepoznavanje procesa bolesti, otkrivanje uzroka i mehanizma nastanka oboljenja, olakšavanje, lečenje i suzbijanje bolesti, omogućavanje bolesniku povratak u normalan život, sprečavanje bolesti, poboljšavanje zdravstvenih uslova života, kvaliteta života itd. Ova grana medicine, pored uha, nosa i grla, pokriva i veći deo područja glave i vrata i sa njima povezanih susednih i udaljenih organa i sistema organa.

Najčešće bolesti uha, nosa i grla zbog kojih se naši pacijenti javljaju jesu zapaljenske bolesti spoljašnjeg i srednjeg uha, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana.

Kod tegoba u vezi sa uhom pacijenti se često javljaju zbog začepljenja ušnog kanala cerumenom, bola u uhu, curenja iz uha, zujanja u ušima, vrtoglavice ili nagluvosti.

Otežano disanje, svrab, curenje, krvarenje, kijanje, oslabljen miris, promene na nosnoj sluzokoži, upala sinusa, alergije kod pacijenata su najčešće tegobe u vezi sa nosem.

Od tegoba u vezi sa grlom, pacijenti se javljaju zbog bola u grlu, otežanog ili bolnog gutanja, promuklosti, kašlja, promena na sluzokoži usne duplje.

Ukoliko primetite kod sebe tegobe sa uhom, nosem ili grlom, potrebno je da se javite na pregled kod lekara specijaliste otorinolaringologije.

Svim pacijentima se odmah izlazi u susret i svi pregledi se zakazuju odmah, bez čekanja i redova.

Lekar otorinolaringolog tokom svog pregleda koristi više različitih instrumenata odvojeno za pregled uha, pregled nosa i pregled grla. Ukoliko je potrebno, otorinolaringolog pregled može da proširi nekom dopunskom dijagnostikom kao što je npr. rendgen ili skener.

Obavljanje otorinolaringološkog pregleda u vezi je sa specifičnim instrumentima i specifičnim doživljajima pacijenta dok se izvodi pregled. Sam pregled u otorinolaringologiji nije neprijatan i posebno agresivan, bezbolan je, i od otorinolaringologa zavisi u kojoj meri će i te male neprijatnosti za bolesnika biti izbegnute. Naši lekari detaljno upućuju svakog pacijenta kako bi trebalo da se ponašaju tokom pregleda da bi im pregled bio što ugodniji.

Otorinolaringološka ambulanta Zdravstvene Ustanove Gaj uređena je u potpunosti savremenom opremom kojom se brzo, lako i jednostavmo mogu dijagnostikovati i lečiti problemi uha, nosa i grla.

Zakažite termin pregleda!

Zakazivanje pregleda kod naših doktora