Tretmani hijaluronskim filerima

Hijaluronski fileri

Hijaluronski dermalni fileri su preparati u formi gela koji se ubrizgavaju ispod kože sa ciljem redukcije izgubljenog volumena, glatkih linija (finih bora) i poboljšavanja kontura lica. Predstavljaju odličan izbor za uklanjanje nedostataka nastalih starenjem ili dejstvom spoljašnjih faktora koji uništavaju kolagenske veze i smanjuju elastičnost kože, uzrokujući da bude suva i opuštena. Napravljeni su od hijaluronske kiseline, supstance koja se prirodno nalazi u vezivnim tkivima našeg organizma, vezuje molekule vode i obezbeđuje koži neophodnu hidriranost i volumen.

Tretirane regije koje izvodimo ovim tretmanom su:

  • Usne
  • Nazolabijalne bore
  • Marionetske bore
  • Jagodice
  • Podočnjaci
  • Temporalna regija (predeo slepoočne kosti)
  • Konturisanje brade i donje vilice(‘’Jaw Line’’)
  • Facelifting po MD kodovima


Intervenciju sprovodi specijalizovani lekar i traje od 30 do 60 minuta u zavisnosti od regije koja se radi i zahteva pacijenta. Fileri u sebi sadrže lokalni anestetik, ali pored toga sve procedure izvode se u lokalnoj anesteziji, kako bi se pacijentu omogućio bezbolan i udoban tretman. Izabrani filer se tankom iglom ubrizgava u ciljano područje kože, a tačan volumen ubrizgavanja zavisi od dubine bora, željene količine promena, tipa kože i ostalih faktora u koje je pacijent prethodno upućen.

Svim pacijentima se odmah izlazi u susret i svi tretmani se zakazuju odmah, bez čekanja i redova.

Nakon intervencije, mogu se pojaviti kratkotrajne modrice, otekline ili crvenilo koje se tretiraju po uputstvima lekara. Obzirom da je hijaluronska kiselina prirodno prisutna u organizmu, alergijske reakcije su svedene na minimum, a pacijent ubrzo može nastaviti sa svojim regularnim aktivnostima. Pre svake intervencije obavlja se konsultativni pregled gde pacijent dobija stručno mišljenje, predloge i sugestije naših lekara po pitanju estetskog izgleda.

Zastupamo prirodan izgled regija nakon završenih procedura, koristimo registrovane filere vrhunskog kvaliteta, dajemo stručne savete svakom pacijentu i dostupni smo za sva Vaša pitanja.

Zakažite termin!

Zakazivanje pregleda kod naših doktora