Botoks tretman

Botoks

Botoks je injekcioni lek koji sadrži prečišćeni i bezbedni oblik Botulinum toxin tipa A koga proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Kao jako delotvorni medikament u vrlo malim dozama, koristi se za opuštanje mišića kod pacijenata koji imaju bolne grčeve, za lečenje migrena, inkontinecije bešike, dijabetesne neuropatije, kod poremećaja povezanim sa bolestima centralnog nervnog sistema.

Najveću primenu botkos je našao kao razblaženi rastvor Botulinum toksina u estetskim tretmanima koji smanjuju pojavu bora na licu opuštajući mišiće koji ih uzrokuju i suzbijajući njihove kontrakcije. Ubrizgavanjem botoksa, kao rezultat postiže se da koža preko mišića bude glatka i opuštenija, a bore vidljivo manje i neprimetne.

Botoksom tretiramo navedene regije:

  • Čeona regija
  • Regija između očiju (bore ”mrštilice”)
  • Regija oko očiju (bore ”smejalice”)


Tretmane zatezanja lica botoksom isključivo moraju sprovoditi stručni i edukovani lekari, a botoks koji koristimo je isključivo Vistabel od firme Allergan, visokog kvaliteta, pripremljen prema propisanim standardima i koji je registrovan u našoj zemlji.

Cela procedura traje kratko gde nakon ubrizgavanja, toksin iz rastvora blokira signale koji se šalju iz nerva u mišić, sprečava se njegova kontrakcija, a kada su mišići opušteni bore postaju glatke i manje vidljive. Da bi se učinak u potpunosti video, potrebno je da prođe od 7 do 15 dana nakon intervencije.

Svim pacijentima se odmah izlazi u susret i svi tretmani se zakazuju odmah, bez čekanja i redova.

Tretman botoksom ne zahteva nikakavu vrstu oporavka i pacijenti se mogu vratiti odmah svojim ustaljenim aktivnostima uz pridržavanje saveta lekara. Ukoliko dodje do neželjenih efekata oni najčešće spadaju u kategoriju blagih reakcija (modrice, bol ili otok na mestu uboda, glavobolja, mučnina, suvoća i suzenje očiju) koje prolaze nakon kratkog vremenskog perioda, ali svakako se treba obratiti Vašem lekaru.

Rezultati, odnosno efekat ubrizgavanja kod većine pacijenata je vidljiv od 4 do 6 meseci, nakon čega tretirani mišići vraćaju sposobnost kontrahovanja, a bore se ponovo pojavljuju. Nakon toga pacijenti se uglavnom odlučuju na ponavljanje tretmana, kako bi rezultate održavali vidljivim.

U svakom trenutku na raspolaganju su Vam naši stručni lekari koji će odgovoriti na sva Vaša pitanja i nedoumice i dati Vam najbolje savete koji su bitni za Vaše zdravlje i lepotu.

Zakažite termin!

Zakazivanje pregleda kod naših doktora